O MENI

Svi mi koji imamo blog verovatno smo svesni činjenice da nas taj blog prikazuje baš onakvima kakvi jesmo. Vidi se ko je organizovan, ko je vredan, ko je pametan, sve se vidi. Tako je i ovaj moj blog isti kao i ja. Neorganizovan. Kao što i u životu ne mogu i prosto ne umem da se posvetim samo jednoj jedinoj stvari, tako i na blogu. Od ovog jednog bih po temama mogla da napravim bar tri, pa da ih onda popunjavam. E to bi tek bilo veselo. Kategorije koje normalnim ljudima služe da bi razvrstali svoje misli, meni su sve „svašta nešto“, a ove ostale služe da kad se setim nešto i tu dodam.

Pokušala sam malopre da se predstavim na jednom forumu i napišem par rečenica, a onda shvatim da će taj narod tamo pomisliti da ima posla sa totalnom budalom, pa sam obrisala svoje predstavljanje. Šta da radim kad sam takva? Sve me interesuje i sve mi je zanimljivo. Nisam se ovde na blogu čak ni dohvatila svih tema koje me zanimaju. Divim se onim ljudima koji mogu da pišu samo o jednoj temi, eventualno dve, tri. Kad bih pisala sve što mislim da mogu i imam da kažem, onda ništa drugo ne bih ni radila, već bih samo po ceo dan samo pisala i pisala.

Ne može da se kaže da ja uzalud naokolo trošim energiju na hiljadu stvari, a da ni u jednoj nisam dobra. Sve što radim trudim se da bude najbolje moguće urađeno i meni je glupo da kažem da nešto ne umem, jer sve mogu da naučim i da umem. Razmišljam sada šta bi to bilo izazov koji bih odbila? Glupo mi je da pišem o sebi, jer posle kada to pročitam ispada da sam neka hvalisava ženetina. Probaću, a na kraju neću ni da pročitam.

Dok sam bila dete, ne znam kojim sportom se nisam bavila i to uspešno. Džudo je moja velika ljubav. Dugo sam trenirala džudo, a onda sam počela da pušim i zadnjih dvadeset godina pričam da ću ponovo obući kimono kad prestanem da pušim. HAHAHAHAHAHAHA! Igrala sam i u folkloru, dosta dugo. Takmičila sam se u svim ekipnim sportovima. Rukomet, odbojka, košarka, čak i fudbal sa dečacima u ekipi. Bila sam i kajakaš na brzim vodima. Skokove u vodu nisam imala gde da treniram, ali to je jedna od mojih velikih ljubavi.

U nešto kasnijim godinama sam bila ribolovac, ali pravi ribolovac. Sa sve opremom i ustajanjem u zoru, čak i na -11. Smejem se. Nešto kasnije posle detinjstva, meni su 28-29. U to vreme sam dosta trave popušila. E dal` ima šta lepše nego se napušiti dobro i nadmudrivati se sa skobaljem. Ima naravno, ali to je tada tako prijalo. Ekstremna u svemu. Nikada ništa od težih droga nisam probala, jer da jesam sigurno bih preterala, pa me ne bi ni bilo sada da vas davim sobom.

Što se škole, fakulteta i tako toga tiče, mislim da ću ceo život nešto učiti. Srećom se sve više razvija ovaj svet u svakom pogledu tako da uvek imam šta da učim. Ekonomski fakultet nikada nisam završila iz razloga što ne vidim svrhu u ovakvoj Srbiji se baviti ekonomijom. Postoje stvari koje me mnogo više zanimaju, ali nikada se ne zna. Možda sednem i spremim taj poslednji ispit. Samo jedan, jedini ispit. Ne žalim za tim ni malo.

Što se poslova tiče, to je opet jedna od jako zanimljivih kategorija kod mene. Ne postoji ni jedan, jedini posao kojim sam se bavila duže od 3-4 meseca u proseku. Još je zanimljivije što bi svi ti poslovi do jednog, propadali kada bih ja počela da radim, a još zanimljivija je kategorija i što su u vreme kada sam ja počinjala da radim bilo koji posao, taj koji je glavni, otvarao nešto novo. Meni to smešno. Nisam ja bila uzrok propasti tih poslova, već eto tako, ko zna kakva sila upravlja sa tim. Radila sam iz dosade i iz zadovoljstva. Tako ja u stvari shvatam život. Da ti nije dosadno i da sebe učiniš srećnim i zadovoljnim.

Bila sam konobar 9 dana i za to vreme zaradila ko što neki konobari ne zarade za ceo mesec. To je bio samo izlet u Herceg Novi koji se završio boravkom od 23 dana. Nezaboravno. Radila sam kao knjigovođa kod ujaka u firmi celih dva dana. On me pita „šta ti je?“, ja kažem „ovo je i suviše glupo i dosadno“. E u prodavnici cipela sam se zadržala celih 6 meseci.  E setih se. Radila sam i u prodavnici ribolovačke opreme, mesec dana. Uradila sam jedno 20-tak horoskopa i kada sam videla da je vrag odneo šalu prestala, shvatili su me i suviše ozbiljno. U jednoj drugoj firmi sam za vrlo kratko vreme došla u situaciju da držim govor ljudima, da im pričam kako sam ja uspela u tom poslu. Imam snimak tog govora. E setih se…da sam i čuvala devize četvorici najjačih dilera u mom gradu. Bili smo rod. To je bio najbolje plaćeni posao, a bila sam puna para ko omanja banka. Posao sa benzinom i „teranje benzina“ kroz celu našu malu zemlju je još jedan dobro plaćen posao koji sam radila. Napisala sam i jednu knjigu za jednog čoveka i to za DŽ. Sigurno sam nešto zaboravila, ali sve u svemu kada se sve ovo sabere, nema ni cela godina rada. Možda dve. Ma nema toliko, a u dupetu imam cele 34 godine života. Mnogo mi je dobro u životu.

Radno mesto koje sada imam, ne bih dala ni za kakve pare. Ja sam sada sekretarica padobranskog kluba Nebeski Dijamant, a po malo i gazdarica. Imam cele dve i po godine staža, a od toga sam na bolovanju već godinu i po, a imam pravo na još toliko bolovanja. Znate kako kažu, „ko zna zna, ko ne zna…“ , …ma ko ne zna nikada neće ni da nauči.

Muzika je još jedna od mojih velikih ljubavi. RNR mi je u srcu, ali tu ima mesta i za dobar pank, džez, bluz, čak i za našu srpsku trubu ili dobru tehno žurku ima mesta i za dobru staru narodnu pesmu, za kafanu i sve ono što ide uz nju. Ima mesta i za pijanstva i za lom i za Peperse i za Harisa Džinovića i Tomu Zdravkovića, za Hladno Pivo i Kurac od ovce ili Let3…ima mesta i za Neverne Bebe i Negativ. Kalti su posebna jedna priča. Imam dušu kao more. Muzika je veliki deo duše jednog čoveka.

Znam samo da ne želim više u životu ni sa kim da se bijem. Baš tako. HAHAHAHAHA! Izgubila sam želju da na takav način isterujem pravdu, a i to sam svojevremeno radila. Pobijem se ko od šale, sa sve svojom mini suknjom i cipelama na štiklu. Zuznem čoveka direkt u bradu pesnicom. Za to sam ipak odrasla. Umela sam i u supu da osvanem, jer sam nekom razbila nos ili zatvorila oko. HAHAHA! Ma pričaću vam.

To da imam muža i troje, četvoro dece već verovatno znate, a sve ovo što napisah možda niste znali. Sledeće što ću da uradim je da ću napokon da postanem pravi padobranac, a za jedno par godina možda i dobar padobranac. Nije me sramota mojih želja i ako sada izgledaju suludo. Prvo skok na slobodno, pa sa tri hiljade, pa kasnije skok na sunđer. Želim da ubodem rezultat, a kasnije i jednu nulu. Neizmernu želju imam da naučim sve u vezi padobranstva. Želim da izvedem jedan nebeski ples. Padobranstvo je ogromna oblast. Tako da imam puno želja. Padobranstvo je meni kao i život. Ima tako puno toga što bih htela, a sigurna sam da ću nešto od toga i ostvariti.

Pa kako bilo kome da se predstavim, a da ne pomisli da sam luda? Bolje da više ništa ne pričam. Neću ni da pročitam šta sam napisala. Ako hoćete vi pročitajte, ali ja stvarno ne umem da se predstavim. Nisam ni sada.

Advertisements

8 Responses to “O MENI”

 1. IvanB. Says:

  Drago mi je sto barem virtuelno poznajem tebe, jer malo je ljudi koji znaju da zive i uzivaju u zivotu.

 2. Reminder Says:

  Pa mi smo izgleda generacija ili smo tu negde. Dok čitam ove redove o tebi počeh da prepoznajem sebe. Nema šta reći sem one moje već otrcane fraze RESPECT ! Daj taj zadnji ispit i stavi tačku i na to.
  Pozdrav od Miljana !!!

 3. Ivan Muljevski Says:

  Ovo je najduzi blogerski CV koji sam procitao do sada 🙂

 4. Boki Says:

  najbolji i najiskrenij cinimi se ::O MENI:: koji sam procitao ili ti cuo u zivotu. Ovakva prica moze da se cuje samo od coveka koga znas licno. Ja ti zelim sve najbolje i sto bi se menjala … super si!

 5. Charolija Says:

  Boki hvala ti puno. 🙂

 6. Charolija Says:

  Hvala vam svima. 🙂

 7. Marko Says:

  Iako je ovo postovano davno, svaka čast!

 8. nedodjija Says:

  aj` mi bogati objasni kako da te dodam u svoj blogroll !?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: