Ostavka – novi blog koji će možda postati veliki

Meni se opasno sve smučilo. Verujem da je i mnogima od vas, pa sam s toga na Šaputalicinu ideju i napravila ovaj blog. Glas jednog prosečnog blogera je možda mali, ali ako se udružimo, pa onako k’o što umemo počnemo da lajemo i režimo, valjda će nas neko i čuti. Nikada se ne zna šta može da pokrene lavinu, a kada se pokrene nema šanse da je bilo šta zaustavi. Piči do svog cilja, dok sve ispred sebe ne raznese.

Blog se zove Ostavka, a trenutni podnaslov je Zahtev za ostavku ministra Tomice Milosavljevića, namerno sam to uradila, jer smatram da posle ovog imamo još dosta posla. Jedan po jedan, pa redom. Samo ćemo naslov da menjamo, da dodajemo sadržaj i da uredimo blog onako kako valja. Čuće se.

Za sada sam poziv na saradnju poslala nekim našim poznatim lajavim blogerima u nadi da će se odazvati, a svi oni koji imaju šta da kažu i koji su spremni da prestanu da trpe i ćute će svakako naći mesto na ovom blogu. Otvoren je za sve one kojima se smučilo. Pokrenimo više tu lavinu.

Peticiju za smenu ministra zdravlja u Vladi Republike Srbije Tomice Milosavljevića možete potpisati ovde.

Advertisements

Tags: , , ,

9 Responses to “Ostavka – novi blog koji će možda postati veliki”

 1. Milko Says:

  Odoh da pravim blog podrške ministru :mrgreen:

 2. Dudaelixir Says:

  Upisala sam se, naravno, ljudima bez savesti nije mesto na tako odgovornom položaju! 🙂

 3. Na kraju nedelje « Gnevni Blog Says:

  […] CHAROLIJA – Ostavka – novi blog koji će možda postati veliki […]

 4. Da li blogeri mogu da pokrenu ostavku Ministra zdravlja Tomice Milosavljevića? | Dragan Varagic Says:

  […] nekoliko dana aktivnosti bloga “Gnevni građani Srbije” koji je pokrenula blogerka Čarolija, “ponesena” tekstom blogerke Šaputalice: “Blogerska akcija – Metla […]

 5. feed.blog.rs » Blog Archive » Da li blogeri mogu da pokrenu ostavku Ministra zdravlja Tomice Milosavljevića? Says:

  […] nekoliko dana aktivnosti bloga “Gnevni građani Srbije” koji je pokrenula blogerka Čarolija, “ponesena” tekstom blogerke Šaputalice: “Blogerska akcija – Metla […]

 6. tomica(nije greska u velicini slova) Says:

  […] Ostavka – novi blog koji će možda postati veliki , […]

 7. Ivica Savic Says:

  Smrdibube ili Srbija

  Kada smo početkom 2006. na konferenciji za novinare u Medija centru pokušali da otvorimo oči srbijanskoj javnosti šta se krije iza šifre „G-17 +“ nismo sumnjali u moć protivnika. Za sobom smo imali pune tri godine protraćenog vremena u naporima da pokrenemo fabriku lekova zasnovanu na znanju i inovativnosti kao kapitalnim resursima, a od trenutka zakazivanja konferencije do njenog održavanja kaznena ekspedicija Ministarstva zdravlja prognala je (na Božić, grešna im duša!) naše proizvode, najpre iz Kliničkog centra Srbije, a zatim iz svih veledrogerija. Da se uvozni ne postide zbog cena (po pravilu tri-četiri puta većih), a – što da ne – i zbog kvaliteta (na primer, prognan je naš lokalni anestetik u spreju sa propelentom u korist tehnološki jednostavnijeg sa mikropumpom – naravno, iz uvoza).
  Nisu nas uplašili („do not be afraid“ je srušilo totalitarizam u Istočnoj Evropi), pa smo bili u prilici (bez obzira što je Medija centar našu konferenciju „poklopio“ znatno većom, o gej i lezbejskim pravima u Srbiji, a sve u ime „slobode“ informisanja) da pokažemo kako je jedini politički proces koji se odvijao paralelno sa pripremama za ubistvo Zorana Đinđića bilo prerastanje nevladine organizacije sa šifrovanim imenom u istoimenu političku stranku. I da tokom te metamorfoze iz gusenice nije nastala leptirica već smrdibuba. A smrdibube – kao što je poznato – ne samo da smrde već i zuje. To čine i sada, valjda da se sa smrada skrene pažnja. Da se ne vidi kako njihovom zaslugom na političkoj klackalici preovladava razbojnički interes za koji u javnosti postoje eufemizmi „tajkunski“ i „oligarhijski“. Da zujanjem prikriju smrad nedostojne manjine koja bi da vlada i otima, baš kao u zdravstvu. Tada smo predložili novinarima da se raspitaju zašto je Direktorka fonda zdravstvenog osiguranja dobila nagradu Privredne komore Beograda kada – po definiciji – nema nikakve veze sa privredom. I da se raspitaju zašto je, sa Ministrom zdravlja, to proslavila u tajkunskom brlogu u Šekspirovoj. Sukob interesa dr Borojevića i mnogih drugih koji ga naplaćuju, a još nisu uhapšeni, periferna je posledica institucionalizovanog razbojništva. Ili, ako hoćete drugačije, unutrašnje okupacije Srbije.
  Kakve ostavke! Zatvor i oduzimanje imovine! Zdravstvom upravlja organizovana kriminalna grupa! Ako nas nije izludeo njihov smrad, izludeće nas njihovo zujanje – lastavica (poput gospođa Jovanović, Barać i sličnih) još uvek ima malo, a smrdibube se spremaju na novu prevaru – u interesu kriminalizovane manjine žrtva će, ovoga puta, biti i ideja decentralizacije. Zato, štipaljke na nos, vatu u uši, mlatilice u ruke!
  Smrdibube ili Srbija!

  U Leskovcu, jula 2010.

  Ivica Savić
  DCA-laboratorije

 8. Bedno piskaralo » Peticija za smenu ministra Tomice Milosavljevica Says:

  […] nije ovde, već je krenul od Šaputave , preko Mahlat i  Čarolije izrodilo se u peticiju i blog o peticiji za ostavku Tomice Milosavljevića. Više pročitajte na […]

 9. Obraz ministra zdravstvenog - Borsky ONLINE Says:

  […] maločas kod Dragana komentar o svemu što se dešava među blogerima ovih dana a po pitanju peticije za smenu ili (teža varijanta) ostavku gospodina ministra koji je u […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: