Ne dam te, pa se ne daj ni ti

Znate šta, kada je nekom nešto suđeno od toga ne može da pobegne. Mnogi ne veruju u sudbinu, ali da li verovali ili ne tako je. Ne može se pobeći.

I tako ceo dan čekam da se javi. Neuobičajeno, jer se obično javi po 5-6 puta dnevno… i šta onda? Pošaljem još jednu poruku na skajp “znaš šta dragi…konju jedan…ako ti se nešto desi…ti i ja smo pukli načisto…nemoj više da me nerviraš…” i tako odem da spavam neki nemiran popodnevni san, jer je lakše spavajući čekati.

I dočekam. Skamenim se, ali osnovno umem da pitam i kažem. Je l’ živ, je l’ ima sve delove tela? “Živ je, ima?” Meni dovoljno. Evo sad mi javiše i da se probudio i da je stabilan. Dobro. Znači sve je OK. Čim taj otvori oči odmah će i na noge da poskoči. Znam.

Najgore je bilo da su mi javili da je mrtav. Nije mrtav, znači sve je u redu. Ćutim i gledam decu, smejem se, spremam večeru, čekam 10 sati da ih stavim da spavaju. Ruke su mi oduzete. Obuzima me bes, želim da se izvrištim. Ljuta sam na ovu i ovakvu zemlju, sve što vredi je oterala od sebe. Šta ću kada zaspu deca? Hoću li se isplakati? Neću, a što bih. Živ je. Radujem se. Nema tu mesta za suze.

Znam ga. Snaćiće se i zvaće me čim pre. Eto znate samo vi i ja. Moj dragi je ranjen. Našima neću ništa da govorim dok ne bude mogao sam da se javi i njima. Sve je zbog nečega dobro. Neću morati da čekam šest meseci da ga zagrlim. Ma ne dam te.

Dragi moj, izdrži i nemoj slučajno da mi budeš nestabilan. Eto treći put si u bolnici od kad smo zajedno, znaš kako kažu otrećinili smo i dosta je više. Nemoj da me izneveriš, molim te…trebaš nam. Imaš mnogo razloga da se izboriš i sa ovom mukom. Ljubimo te i volimo i šaljemo ti svu našu snagu, a ti znaš da to nije malo. Vidimo se ljubavi moja. “…Toliko te volim samo budi tu…”

Tags: , , , , , ,

46 Responses to “Ne dam te, pa se ne daj ni ti”

 1. sopran87 Says:

  U jebote, ovo nisam ocekivao… Drzim palceve da sve bude kako treba. Srecno.

 2. Tweets that mention Ne dam te, pa se ne daj ni ti | Charolija -- Topsy.com Says:

  […] This post was mentioned on Twitter by Ivana Momčilović and Andrea Svilokos, Stevan Stančević. Stevan Stančević said: RT @Charolija: novi blog post – Ne dam te, pa se ne daj ni ti – http://tinyurl.com/2558h9m […]

 3. Charolija Says:

  Sopran ovo ni ja nisam očekivala, ali sam znala da će se desiti. Ima onih stvari koje znaš unapred da će biti, ali si nemoćan da ih sprečiš.

 4. Suske Says:

  Kako bre ranjen?

  Uff Čarobna, baš vas hoće … 😦

 5. Suske Says:

  I nadam se da će biti sve u redu … a tebi želim da budeš jaka i da što mirnije prođeš sve ovo.

 6. Charolija Says:

  Suske toliko sam mirna da sam prosto zabrinuta za sebe. Ranjen mamicu mu, ko da nije normalan. Sve nas hoće, ali ne damo se.

 7. Marouk Says:

  J* ti predoseäanje, ne može čovek da ga isključi ni spreči! :(((
  Baš sam se rasplakala jer ceo dan mislim na tebe. Nadam se da će sve biti ok. Ti ga najbolje poznaješ i znaš šta može..kad dolazi?

 8. Marouk Says:

  Rekla si mi da ne dolaziš a ja samo ponavljam u sebi: bolje bolje da ostane kod kuće.. čudim se tome..a sad mi je jasno što 😦

 9. Miodrag Ristić Says:

  Drži se! Nadam se da će sve proći o.k.

 10. Charolija Says:

  Marouk sve je uvek zbog nečega dobro, nema mesta ni za suze, ni za loše misli. Desetak dana …nadam se da neće biti duže.

 11. zelenavrata Says:

  sve znas…

 12. Marouk Says:

  Dobro je! Samo me je iznenadilo
  Bolje je ovako, znak da treba da je tu sa vama i biće vrlo skoro 🙂
  Ljubim te i te tvoje mišiće!

 13. dollybel Says:

  presjekoh se načisto.
  Jaka pametna ženo držim vam fige.
  Biće sve ok.

 14. Goran K. Says:

  Držimo palčeve i želimo brz oporavak, u mislima sa vama. Da samo misli i lepe želje mogu više…

 15. Retka Zverka Says:

  Totalno sam se šlognula kada sam pročitala. Ne daj se, misli pozitivno, sve će da bude dobro, oporaviće se potpuno, videćeš. Tešku muku si podelila sa nama i neka svaka naša mala pojedinačna vera u oporavak tvog supruga doprinese da što pre stane na noge i da se što pre vrati kući. Nemoj da blajzneš od sekiracije, potrebna si i njemu, i deci i sebi i pokušaj da spavaš koliko možeš da se ne iskidaš skroz u ovom periodu dok ne čuješ njegov glas. Od srca vam želim da se što pre okupite i verujem da će se to brzo desiti.

 16. Verkic Says:

  Žena zmaj kao ti neće pokleknuti ni sada sigurna sam. Čaro moja, tebi je sudjeno da budeš sa njim i toga si svesna, zato misli na onaj momenat kad ćeš ga moći zagrliti a to će davati snagu i tebi i njemu da izdržite ove strašne trenutke. LJubim te od sveg srca.

 17. crnaperla Says:

  Ne mogu više da pišem i brišem, a provrisnuću ako ništa ne kažem, koliko mi to god bilo glupo u ovoj situaciji.Sunce mu žarko, drži se, uz vas sam, molim Boga da mu bude bolje što pre, sve mi slika vaših anjdelčića pred očima treperi.Bem ti život

 18. crnaperla Says:

  Ima da mu bude bolje sigurna sam i to brzo

 19. Charolija Says:

  Nemam reči …hvala vam svima, puno mi znači vaša podrška i to kažem po ko zna koji put. Hvala vam.

 20. dezareo Says:

  Charlie drz’ se, vi padobranci ste bar stalozeni i hrabri ljudi. Proci ce i to, i po mogustvu zabrani gosp. Charliu da se vise izlaze tim opasnostima….ako je to ikako moguce!

 21. Slavko Ilić Says:

  Šta reći…
  Drži se, sve će biti ok, to i sama znaš…

 22. milja lukić Says:

  Sigurno će sve biti u redu. Ti si očigledno hrabra žena, puna ljubavi, i ako ništa drugo, makar zbog toga, vratiće ti se čovek da nastavite tamo gde ste stali.
  Mnogo mi je bilo teško kad sam pročitala post, a pisanje komentara nikad nije duže trajalo. Drži se, sve će biti dobro!

 23. Milko Says:

  😦

  Drži se

 24. sara Says:

  E bas si me odsekla, juce sam citala o klincima i sad zavirim i smrznem se… Uspece, znas da mora .

 25. Charolija Says:

  S obzirom da me mnogi zovu i pitaju za Ivana rećiću ovde,

  Renjen je sasvim slučajno, drugar je spustio pištolj i on je opalio pravo u njega. Kroz dupe, izleteo na stomak, pošto je ležao na krevetu, operisali su ga, probudio se kažu da je stabilan. Sada ga drže u nekoj veštačkoj komi, zbog bolova i transporta. Gledaju da ga što pre prebace za Bgd, na VMA.

  Hvala svima na lepim željama, sigurna sam da će sve to biti dobro, a i treći put je…valjda neće nikad više. Sve nešto oko stomaka mu se dešava u zadnje tri godine, što mnogi od vas i znaju.

  Jovana, Marko i Ana su mi najveća podrška i hvala Bogu što ih imam uz sebe u ovakvim trenucima. Daju mi neviđenu snagu, Hvala svima još jednom.

 26. Marouk Says:

  To je bilo dovoljno puta, dosta je više.
  Biće sve ok. Želim vam da se što pre vidite i izgrlite a dečica su pravo blago i to vidimo upravo kad je teško.

 27. Dudaelixir Says:

  E, jebem ti sudbinu! Pustiš ga da zaradi koju kintu za vaš aviončić a on se tamo uključi u rat! O, dragi bože, čudnog li čoveka! 😉

  Sad ozbiljno, ma žilavson je on, videla sam ga, takvi se ne predaju lako, a sem toga ima vas petoro o kojima mora da misli!

  Pozdrav njemu i brzo da vam se javi a tebe znam, kao da gledam sebe, jaka si ko METAK! lJUBIM TE I VELIKI ZAGRLJAJ! 🙂

 28. dollybel Says:

  ko zna koliko puta sam od juče otvorila ovu stranicu. Nikada te u životu nisam vidjela ali ti pojma nemaš koliko se ja brinem. Šaljem ti svu pozitivnu energiju i svu moju snagu da preguraš ove nemile događaje.
  Grčevito držim palčeve i vjerujem da će on uskoro biti sasvim dobro.
  Oružje je muka živa, ma ne kažu džabe da i iz prazne puca.
  Nadam se da će tvoj junak brzo stići, pa mu rane vidaj.
  A da si jaka- jesi.
  Švašta sam ja pisala od juče, pa brisala. Mislim..besmisleno je da pišem. Jedino eto, želim da znaš da sam uz vas.

 29. electrasdreams Says:

  O Boze, tek sada videh!
  Bice dobro. Mora. Znas i sama.
  S tobom u mislima, jos malo snage radi.

 30. Sanja Says:

  Uh, jebem ti lebac… Sta covek pametno da kaze?! Bice sve ok, mora da bude.

 31. shunjalica Says:

  uhh, čim se oporavi, da mu izvučeš uši i zabraniš da se igra rata!!

 32. SanjaKokica Says:

  Auuu, jebote, mrzim oružje! Nema se tu šta reći, ti si sama sebi sve rekla i svi koji su ti pisali. Drži se kao što se držiš. Tvoj je dragi kao mačka…sa devet života, nadam se da ima još šest koje neće više izvlačiti iz rukava!!!

 33. savetapetkovic Says:

  znam te malo čitajući tvoje tekstove ali prepoznajem u tebi hrabru i stabilnu osobu, koja ume da voli i voljena je. Zbog nekih svojih nadražih, doživela sam više velikih stresova i mogu da te razumem. i najbolja lekarska nega ne bi pomogla tvom Ivanu kao ljubav i podrška tvoja i tvoje dece, vi mu ulivate neophodnu snagu da prebrodi to što ga je snašlo.
  Tvoja ljubav i snaga potrebni su njemu ali i vašoj deci, njima bi bilo još teže kada bi te videli skhranu, znam, nećeš to dozvoliti.

 34. Dudaelixir Says:

  Javljaj nam kako je Jabučilo i jel se javio? I jel obećao da se neće više igrati rata!?;)

 35. Charolija Says:

  Uspavan je sve vreme, veštačka koma, ali je stabilan. Čekamo da se organizuje prevoz za Bgd.

 36. crnaperla Says:

  Pa koliko će da traje ta organizacija prevoza?

 37. Charolija Says:

  Nemam pojma…nije laka procedura. Mora da se nabavi privatni medicinski avion. Možda danas, a možda tek i za dan dva…treba da budem strpljiva, jer ništa ne zavisi od mene. Momci daju sve od sebe, da to bude što pre.

 38. Dudaelixir Says:

  Ma, naravno, biće kad bude, važno je samo da je on dobro i stabilno! Držim šipke da tako i ostane!
  Char, uz tebe smo, znaš i vidiš i šaljemo ti svu pozitivnu energiju koju ti šalji dalje u Afganistan!
  Ljubim te i čvrst zagrljaj! 🙂

 39. malabreskva Says:

  Čarolijo…
  Ne znam šta bih rekla…
  Molim se za vas i iskreno se nadam da će se taj loš ciklus već jednom završiti.
  Znam koliko ti je sigurno teško i koliko moraš da budeš jaka da bi sve izdržala. Čuvaj dečicu i budi i dalje tako pozitivna i čarobna… mora se jednom okrenuti…

 40. Charolija Says:

  Poslednje informacije koje imam su da će od sutra početi lagano da ga bude, jer je period kritičnih bolova prošao. U utorak će da ga prebace avionom za Beograd.

  Po ko zna koji put vam svima moram reći jedno veliko hvala, za svu podršku i lepe reči koje ste nam uputili. Sigurna sam da svaka pozitivna misao koju nam uputite nama donosi dobro. Hvala vam neizmerno.

 41. shaputalica Says:

  Jebem ti budalu kad nisam ni videla, ni skajp otvorila ni ništa….sve znaš šta imam da kažem, numem ja da tešim, samo umem da volim, k’o i ti. Biće dobro, to znaš, i veži ga bre za radijator sledeći put kad mu na um padne da mrdne negde bez tebe. 😦

 42. Charolija Says:

  Šaputava sve se razumemo. 😉

 43. Miodrag R. Says:

  samo da znaš da smo svi tu , i da čekamo dobre vesti…

 44. Deda Says:

  Verujem i molim se da bude dobro. Da budes ti doboro i da budete zajedno!
  Mislimo na vas oboje, na decu. Sanja i Vlada.
  Volimo vas!!!

 45. jabucilo Says:

  hvala svima koji brinu i koji su se zabrinuli evo me u kbc Srbije i juce stao na noge danas nastavlamo dalje

 46. jabucilo Says:

  ps drzacu jedn kurs o oruziju u streljani na stadionu jna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: