Buđenje

Ako ikada doživim infarkt biće to ujutru, prilikom buđenja mog dragog. Meni jednostavno kada zazvoni alarm na mobilnom, ustanem odmah i gotovo. Šta ima tu da se prenemažem po krevetu kada svakako treba da ustanem. Kada on treba da ustane, njemu alarm nije dovoljan. Njegov alarm sam ja.

E sada zamislite da ne morate da se budite, jer nemate nikakve obaveze, ali neko ko spava sa vama u krevetu treba da ustane. Prvo mene probudi sat, on ga uopšte ne čuje, pa ma koliko da je izabrani zvuk grozan i piskav, a onda ga ja ćušnem, guram, ljuljam, on me pogleda i obično kaže “budan sam, evo još minut”, okrene se na drugu stranu, ušuška se i nastavi. Okrenem se i ja i nastavim da spavam.

Međutim on sat namesti da se uključuje svakih 10 minuta. Taman me san ponovo uhvati onako lepo, slatko. Opet se čuje nenormalno pištanje. Tu mi već puls skače do neslućenih visina. Proces se ponavlja, ljuljam, guram, tresem, ne mogu da vičem da ne probudim decu. On kao da se ništa ne dešava, samo dohvati ćebe i prevuče ga preko glave, a ja sam na ivici nervnog sloma.

Kao što već jednom rekoh ja spavam kao zec na straži i ne mogu da verujem da neko može tako čvrsto da spava, dok se neko drugi uporno trudi da ga probudi i istera iz kreveta. Najviše me nervira što on uvek alarm namesti najmanje sat ranije nego što treba, tako da kad god da ustane stiže na vreme. Nikada se ne uspava. 🙄 Ja se iznerviram i posle ne mogu ponovo ni da zaspim, dok on pojma nema šta se dešavalo.

S obzirom da ovakav proces buđenja na mene ima pogubno dejstvo i stvarno može srce da mi otkaže, u zadnje vreme preduzimam drugačije mere. Počela sam još prilikom prvog buđenja da vičem, ustanovila sam da deca spavaju ko topovi, verovatno na tatu, tako da njih ne uznemiravam uopšte, a on se živ isprepada ne znajući šta se dešava i ustaje kao oparen.

Pre neko jutro nisam imala pojma da treba da ustane, a on ostavio telefon na stolu, daleko od kreveta i promenio muziku u neku laganicu. Meni je svejedno šta svira, budim se na prvom tonu. Međutim ovo svira li svira, a ja pojma nemam odakle dopire i šta je. Ustanem dohvatim se onog telefona, pogledam da vidim ko zove, a ono piše “Ustaj marvo!”. Hahahah….stoka jedna, sad mi smešno, a u tom trenutku sam imala neodoljivu želju da skrcam onaj telefon čekićem.

Ovakvo njegovo spavanje dubokim, čvrstim snom ima i svoje prednosti, jer on nema pojma šta sve noću radi. Kada se neko od dece probudi tokom noći, naravno da ih prvo ja čujem, a onda ga samo ćušnem i šapnem, “zove te Marko”, “Ana nešto hoće” i on odmah ustaje sipa mleko, pokriva ih, vodi u wc i pojma nema da je uopšte i ustajao. Deca ne mogu da ga probude, ali moj šapat ima neverovatno dejstvo na njega tokom noći. Samo još da nađem način da ga tako i ujutru nateram da ustane.

Mislim da ću na kraju morati bolje da proučim ovaj izum i da ga napravim, pa kada treba ujutru da ustane, uveče da legne u ovakav krevet. Možda će da ima malu glavobolju, ali bar ja neću doživeti infarkt, valjda posle ovakvog buđenja, neće ni on ? 😀

Advertisements

Tags: , , , , , ,

20 Responses to “Buđenje”

 1. sopran87 Says:

  Meni se bas ne svidja onaj budilnik sa klipa, pa kakva bi to bila car ustajanja kada te krevet izbaci napolje? Bolje je ovo sto si opisala, veruj mi, ovako bi mnogo brze dobila nervni slom 🙂

 2. Charolija Says:

  Hahaha….Sopran verovatno si u pravu, ali ponekad sam zaista očajna. Maštam kako čekićem lupam po onom telefonu. 😀 Mada nešto se mislim, možda njega ni ovo ne bi izbacilo iz kreveta? 😆

 3. Marouk Says:

  ahahahhaha ustaj marvo! to moram da stavim na svoj alarm XD

  Vidi, imas jednostavniji nacin – okrenes se popreko u krevetu, lepo upres nogama o njegov kuk i guras dok ne ispadne iz kreveta…ako te pita ko ti je dao ideju ti se pravi da si sanjala da ne dobijem batine 😀

  Inace i ja sam kao tvoj dragi vec neko vreme. Nekada sam skakala iz kreveta, sad navijam ranije jer nekada kada mislim da sam ustala u stvari sanjam da ustajem, perem zube, cak i pijem kafu ili caj i onda odjednom zapisti alarm i ja vidim da sam u krevetu.
  Moj dragi to podnosi stoicki jer on onda ne moze da spava dalje, pogotovo ako mi se desi da ustanem knap, onda i njega i mene boli stomak citav dan.

  Nesto kreativno bi svakako trebalo da smislimo… 🙂

 4. Charolija Says:

  Marouk to guranje iz kreveta zahteva fizički napor koji meni ujutru diže i puls i pritisak, opasno je po zdravlje. 😀 Mada u krajnjoj nuždi pristupam i guranju iz kreveta, onda on pokupi ćebe i ode u drugu sobu. 😀 😀 Iznervira se i kaže, “e sad neću ni da ustajem.”

  U stvari mislim da je njemu sve to jako dobra zabava, pa zato tako i radi. Još jedno moje derište. 😀

 5. Verkic Says:

  Tu samo jedan lek postoji veruj mi. Okreneš se, prema njemu naravno, počneš malo “čačkati”…..pa malo….. ma koji muškarac se ne bi probudio? 🙂

 6. Charolija Says:

  Verkić kad se njemu spava, mogu i da ga štipam ne reaguje. 😀

 7. Verkic Says:

  Ma ko ti rekao da ga štipaš, naopako ima čovek da me ubije, nego znaš ti, ajd da ti ne crtam sada ovde :)))))

 8. Charolija Says:

  Hahaha…Verkić to ti bre pričam, ako štipanje ne pomaže, nema šanse ni ono drugo. 😀

 9. Verkic Says:

  Ma da tebi “matora koka” kaže, samo ti probaj pa ćeš videti 🙂

 10. Charolija Says:

  Zaboravila si da ja želim da nastavim da spavam. 😀 U krajnjem slučaju si potpuno u pravu, ja vičem ko ludak, jer ako bih ga mazila, rasanio bi i mene. 😀

 11. NeMresBilivit Says:

  svi, ali bas svi u nasoj kuci tako spavamo.. ko topovi. i lepo nam je. svako moze da tulumari dok ostali spavaju, niko nikoga ne smeta. deca odu u skolu da ja ni ne znam da su otisli. super je to. a njemu je jedini lek da organizuje posao, zivot i ostalo tako da moze da ustane kad zeli. ili da te trpi i da …. reskira tvoj neobuzdani bes :-))))

 12. zelenavrata Says:

  Jel` a jel ima fora da mu se turi u uvo neka sluska pa da samo njemu zvoni, kao kada slusaju radio?
  To je jedino resenje, drugoga nema, sem da ga utepas 😆

 13. zelenavrata Says:

  Mani pusenje od Verkica, koja kao i ti `tede da bidne fina, aj zdr`ao 😆 😆 😆
  Ej jos i da mu se pusi da ustane, e pa prc :p 😆

 14. sopran87 Says:

  Eh, sad, i ti ga pretera 🙂 Ono bi ga garantovano trglo iz kreveta, makar bio drogiran… 🙂

 15. Charolija Says:

  Zelena pametnice moja. Moraću da provalim tu foru sa slušalicom, pa da mu je uturim da i ne zna. 😀

  Hahaha…. “Ej jos i da mu se pusi da ustane, e pa prc :p 😆 ” …e to bi baš bilo previše. 😀

 16. Charolija Says:

  NeMrešBilivit mislio je on na to na vreme, inače da radi u nekoj firmi ne bi taj sastavio ni pet jutarnjih ustajanja, ubila bih ga ja odavno. 😀

  Ovo se srećom ne dešava svako jutro, inače bih ja već imala ugrađena dva bajpasa. 😀

  I ja volim da spavam i ne smeta mi što neko ače i buče, ali kad mi da zadatak da ga ujutru probudim, to je već nagoveštaj sloma živaca. 😀

 17. ivanb Says:

  e samo jos pet minuta to mi najsladje.
  a snimak, hahahhahahaha – jbg-o takav budilnik, pomeri mu svo kamenje u bubrezima, zuci…

 18. Charolija Says:

  Ivane bar neće imati problema sa kamenjem. 🙄 😀

 19. electrasdreams Says:

  Zeno, ti imas problem. Jadan covek!
  Sta li bi dozivela mene da budis? Ne bi ti pomoglo ni 5 ovakvih naprava.

 20. dollybel Says:

  ako smisliš neki način za buđenje javi kad te molim mom mužu, on pobjesni svako jutro dok me razbudi. Da me ne probudi nikada ne bih otišla na posao, ne čujem djecu, ništa. Nije da neću, ali mogu da ne spavam nikako, ali da se probudim…. e to… nema šanse.
  Zaludan posao je buditi i mene, ali eto on mora i od toga ludi 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: