Prva osoba – mala astrološka igra

Kao i što sam obećala, prva osoba čiji horoskop ćemo da proanaliziramo je prva osoba koja je poslala svoje podatke 😉 . Hmm…da li da vam kažem da li je u pitanju muško ili žensko? Ma neću, pomagaću u komentarima.

Devica, pa još dupla Devica. E sada pisati uopšteno o Devicama nema smisla, jer je pun internet priča o svakom znaku ponaosob, pa koga zanima može da pronađe. Ukratko: Vladajuća planeta ovog znaka je Merkur, promenljiv, zemljani znak. Osobine: temeljitost, težnja ka savršenstvu, kritičnost, analitičnost, uslužnost, smisao za pojedinosti, praktičnost. Analiza postignutih ciljeva, poriv prema preispitivanju postignutog, samokritičnost.

Idemo sada na moje programče, da vidimo šta tu ima. Ovo je osoba koja je perfekcionista, vrlo obazriva i promišljena pre stupanja u bilo kakve odnose sa okolinom. Potrebno im je veoma mnogo da bi zadovoljili svoje probirljive ukuse. Kada nađe pravu osobu za sebe, onda je to za stalno i ponekad znaju da preteraju u privrženosti.

Ove osobe poseduju priličnu dozu bezobzirnosti, koja ih navodi da rade stvari koje im čine zadovoljstvo. Strasti su im sasvim nerazumne, pa usled toga mogu ponekad da budu grubi.

Ovo je osoba koja je gospodar svog tela i duše. To su dobri poznavaoci drugih ljudi, a takođe i sebe samih. Imaju veliku energiju koja se manifestuje u psihičkoj, fizičkoj i seksualnoj sferi.

Mesec u Devici ukazuje na osobe koje na događaje i ljude oko sebe reaguju na donekle stidljiv, rezervisan način. Ove osobe poklanjaju pažnju svakom detalju i u svojim i u tuđim radnjama i rečima. Njihovo ponašanje prema ostalima je često vođeno pojavnim izgledom i urednošću. Imaju izuzetne mentalne sposobnosti. Dobru memoriju i lako i brzo uče. Vole da putuju.

Dakle ovo je praktična i istrajna osoba. Životu pristupa s jasno definisanim ciljevima. Neprestano su u pokretu za idealnim. Svaki posao koji rade mora biti doveden do savršenstva, jer ne prihvataju ni najsitnije greške.

Mesec u trouglu sa Saturnom daje strog filozofski orijentisan karakter. Imaju unutrašnji mir i volju da vrlo naporno rade. Skloni su nauci i umetnosti, pomalo su rezervisani i zatvoreni.

Merkur u Vagi pokazuje na osobe koje lako komuniciraju sa ostalima, jer je njihova zainteresovanost za tuđe mišljenje velika. Poštenje i pravičnost je veoma važna za ove ljude i oni nastoje da u svakoj aktivnosti sa drugima sve bude pravilno podeljeno. Po pravilu ove osobe pažljivo osmotre sve aspekte nekog posla pre nego li donesu odluku.

Ponekad se dvoume između raznih mogućnosti rešenja i bivaju paralisani da deluju. Sposobni su da napreduju učenjem i veoma su dobri kao socijalni radnici.

E sad da ne pišem ko, šta, sa kim, kako…mislim sekstile, konjukcije, kvadrate…Ova osoba voli muziku, voli da peva, filozofski nastrojena, dobro obrazovana, dobar govornik i kao takva odličan predavač ili možda advokat. Ima uspeha u studiranju.

Venera u Lavu, po prirodi to je jedan romantik koji uživa u izazovu da stalno upoznaje nove ljude. Slobodouman, impulsivan i privlačan za suprotni pol. To je neko ko uživa u jelu, piću i seksu. Želi da se dopadne drugim ljudima, ali ipak samo onima koji ispunjavaju neke njegove kriterijume. Po prirodi su dobrodušni prema svima koje sretnu, ali ostaju privrženi samo onima koje stvarno vole i naravno, pre svega svojoj porodici. Njihova ljubav prema voljenim osobama je neposredna i otvorena i traje dugo.

Imaju strasna osećanja i izražavaju ih na kitnjast način. Ljubav je suštinski deo njihove prirode i teže da se iskažu i potvrde kroz ljubav. Lako pridobijaju i osvajaju okolinu. Kod njih postoji tendencija zaljubljivanja na prvi pogled.

Vole da se ljube i lako osete požudu. Ne skrivaju svoje draži, komunikativni su i vole da flertuju. U ljubavnoj vezi se slobodno ponašaju, ali uspevaju da održe vezu i brak. U brak ulaze iz ljubavi i to često u mlađim godinama. Plodni su i vole decu.

Opet sada kvadrati, sekstili, trouglovi…druželjubiva, diplomatična osoba. Voli život, dobar organizator, optimistična vesela osoba, ima smisla za ekonomske operacije.

Podznak Devica, senzibilna osoba koja želi da pomogne drugima, ali ne toliko zbog toga što misle da će im to stvarno pomoći već iz razloga njihovog poimanja pravičnosti. Stvari najradije rade samostalno, gotovo nikad ne traže pomoć, jer sebi mnogo više veruju nego ostalima. Žele da u životu ostanu iznad nevažnih stvari, a iz problema uglavnom izlaze nepovređeni.

Svoj intimni život tretiraju veoma ozbiljno i traže hobije i lična zadovoljstva koja se uklapaju u tradicionalnu društvenu sliku i nikako ne idu protiv aktuelnog strujanja u društvu.

Kod ove osobe postoji tendencija da previše koristi ono što sama misli, pa čak i ako zna da je to pogrešno.

Pravi entuzijasta u životu, pun inovacije i želje za uspehom. Priroda im je inicijativna i često inspirišu ostale da postignu i ono što smatraju nemogućim. Individualac koji se često izdvaja od većine. Nikada ne okleva kada je potrebno podići glas da bi odbranio svoje ideje, čak i agresivno ako je potrebno.

Svaki natalni horoskop je priča za sebe, kao i svaki čovek uostalom. Ovo su samo osnovne crte ove ličnosti. Nisam baš sigurna da ćete je prepoznati, ali u svakom slučaju to je neko koga znate. 😉 Ta osoba će se svakako javiti, a ja se nadam da je ovaj moj horoskop bar delimično nešto pogodio.

Advertisements

Tags: , , ,

17 Responses to “Prva osoba – mala astrološka igra”

 1. Ivana Says:

  možemo li makar znati ko se sve prijavio?

 2. Charolija Says:

  Vidiš Ivana to mi nije ni palo na pamet. 🙄 Malo ću da izmešam:

  Sopran87
  Zelena
  Ivana – Ivanino blago
  Beogradoholik
  Deda
  Ivana – Ivanizmi
  Vera
  Saša Kostić
  Lena
  Borislava

 3. sopran87 Says:

  Nema sanse da pogodim o kome se radi… Ni da predpostavim! 🙂

 4. Ivana Says:

  Imam neku ideju ko bi ovo mogao biti. Jedina od osoba sa spiska koju sam upoznala i lično? 🙂

 5. Charolija Says:

  Ivana mislim da si u pravu. 😉 Nekako mi se čini da ovaj horoskop i nije tako loše urađen. 🙂

 6. Deda Says:

  Milslim da bi Ivana trebala da bude sledeca, a da se mi svi ne mucimo pogadjajuci?

  @Ivana, da li imas sliku sa tom osobom? 😛
  Samo dokumtovnao slikom, ovako ti niko nece verovati,lol …

 7. Ivana Says:

  pa imam naravno 🙂
  klik za sliku

 8. Deda Says:

  Ovaj trio fantastikus s desna na levo:
  Gaga Grne
  Ivana Blago
  Deda Bor

  Carolija, da li se i GagaGrne prijavila? Nema je na spisku… 😛

 9. Charolija Says:

  Nije se Gaga prijavila, ali ima dana, pa ćemo i njen horoskop da uradimo. 🙂

 10. Charolija Says:

  Deda mnogo ste lepi. 🙂

 11. Borislava Says:

  Moj jedini pokušaj: Deda Bor.

  Ne poznajem baš nešto druge blogere, ali ću malko da iščitam u međuvremenu, možda mi svane :).

 12. drveni advokat Says:

  aaaa, i ja bih da učestvujem :)))

 13. Charolija Says:

  Drvena znaš moj mail, a može i na DM 😉 datum, mesto i tačno vreme rođenja. 🙂

 14. malabreskva Says:

  Nemam pojma ko je dupla Devica. Čula sam da su Device mnogo vredne… to je sigurno neko ko ima puuuno postova ovde 🙂

 15. Charolija Says:

  Breskvice jeste vredan, ima bar duplo više postova od mene, ma samo ga zanima ljubav i muzika i … 😉

 16. Borislava Says:

  @ Breskvice,
  jesu, ali ima strelaca kad se zalete da izludiš samo gledajući :).

  Mada, kad promislim, možda i nije Deda, osoba sa Venerom u Lavu bi trebalo da ima zgodnije noge….:))))).
  Ma, ja ipak ostajem pri tome da je Deda, kakve god noge da ima, nema veze…:).

 17. #pratipetak #followfriday dugaaaaaaaaaaačak!!!!!!! « Uspesi, padovi i život uopšte Says:

  […] je Charoliji bila interesantna ova igra ali mnogima od nas jeste,  sigurna sam.  Prva osoba devica, druga vaga, treća blizanci, četvrta rak peta škorpija, šesta vodolija, sedma blizanci, osma […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: