Prijatno vam bilo i od mene – Brze "pljeke"

Dok nisam počela redovno da pratim Moje Grne, naivno sam mislila da Dragana samo prikuplja razne recepte i tako pokušava da nam olakša svakodnevne probleme sa kuvanjem tj. “Šta danas da kuvam?”. Međutim sve to lepo i ukusno što možete da pronađete na njenom blogu su recepti koje ona lično sprema, mućka, kuva, aranžira, slika, piše, objavljuje i po mom mišljenju ona je najvredniji bloger na našim prostorima.🙂

Lako je meni da filozofiram i žvrljam šta mi padne na pamet, a ona je vlasnik bloga koji je tematski određen i ne odstupa od toga. Moje oduševljenje ne jenjava iz recepta u recept. Svaka čast Gago, veliko mi je zadovoljstvo što nekog takvog kao ti imam prilike da upoznajem makar i ovako, kroz slatko slane postove. Blago tvojoj deci.🙂 Svima preporučujem da posetite njen blog.

Kad pomislim “šta danas da spremam?” setim se nje, a u zadnje vreme pomislim i na Kokicu i sve one koji su se okupili na za mene novom blogu Kuvajmo b(l)ogovski. Tu se okupila zanimljiva grupa blogera koji razmenjuju recepte. Sve više kategorija ima, kao i sve više onih koji svoje kuvarsko iskustvo žele da podele sa drugima. Zanimljiv blog i vrlo raznovrsan. Verujem da će vremenom biti sve veći i bolji. Rešila sam da i ja sa vama, a i tamo sa njima podelim jedan svoj recept. Ako imate neki zanimljiv recept sigurna sam da ste i tamo dobrodošli.

Kada imate mleveno meso, a i koje kakve musake vam se popele na vrh glave, hoćete nešto brzo, jednostavno i ukusno onda je ovo savršeno za vas.

Treba vam:

– 300g mlevenog mesa, mada ponekad stavim više nekad manje,

– glavica crnog luka,

– 2 jaja,

– 6-7 kašika brašna,

– prašak za pecivo,

– čaša kisele vode,

– dve kašike ulja, 

– so,

– vegeta,

– malo aleve paprike. Valjda ništa nisam zaboravila.🙄

Multipraktik je mašina koja se u našoj kuhinji redovno koristi, a ja sam praktična domaćica tako da je uključen stalno i na dohvat je ruke. Služi mi za sve. Seckanje, mućkanje, mešenje testa, ceđenje, brčkanje svega i svačega, ma sve radnje radi.

E tako prvo u secku iseckam glavicu luka, onda izvadim nož za seckanje, pa stavim onaj za mešanje i onda sve nabrojane dodatke strpam zajedno i onda opet klik na dugme i brrrrrrr, izmešam da se sve sjedini. Ako nemate multipraktik onda sve ovo ručno dobro izmešajte. U tiganju zagrejem ulje i kašikom vadim smesu direkt u tiganj u manjim količinama, oblikujem kašikom kao male pljeskavice i pržim sa obe strane.

Supica iz kesice, minut pire, sir, kajmak i salata kakva god, mljac. Ne treba vam više od pola sata, za ceo ručak, pa i za iznenadne goste. Služi se uz krompir pire, sos od paradajza, pomfrit, ma šta vam god padne na pamet, a i pošto mi jedemo malo, sviđa mi se što ne morate celu smesu odjednom da ispržite, stavite u frižider preostalu smesu i onda sutra umesto za ručak ispržite za večeru. Brzo, izdašno, lako za spremanje i pre svega ukusno. Prijatno vam bilo, a zovite ga kako god hoćete.😉

Tags: , , , , , ,

10 Responses to “Prijatno vam bilo i od mene – Brze "pljeke"”

  1. Gaga Says:

    Ah, ma meni je kuvanje i mućkanje baš onako normalno. I uopšte mi to teško ne pada. Drago mi je da imaš ovako lepo mišljenje i o meni i o ovome što radim. Nadam se da će se ukazati prilika da te poslužim nekim slatkišem, ako ne nešto konkretnije. Ovo što praviš je super, nešto slično pravim i ja često, mi to zovemo kineščići🙂 i deca su opasno luda za tim.
    A na kraju moram da dodam da se stidim i da do ovog tvog posta nisam znala za b(l)ogovsko kuvanje. Moraću detaljnije da bacim pogled. I da maznem koji recept.🙂

  2. SanjaKokica Says:

    Hehe, Charolijo, nek si se ti nama pridružila. Dobar ti recept i obožavam te zbog minut pirea. Nikako da ubedim ljude da je ukusan i koristan, samo ga treba znati koristiti. Ja od njega knedle pravim i nema tog ko bi mogao reći da nisu od pravog krompira (kod nas se to zovu gomboci) Dakle, ovo će da bidne na meniu ovih dana!

  3. Charolija Says:

    Gago nemam drugi način da te javno pohvalim sem ovako, a stvarno to zaslužuješ. Znam da uživaš u tome što radiš, što se dobro da videti na tvom blogu.😀 Drago mi je da sam ti prenela jednu novu informaciju.😉

  4. Charolija Says:

    Kokice za minut pire je moj dragi pravi majstor i moj pire nikada nije tako dobar kao njegov, nemam pojma šta mu on uradi, ali mi obožavamo da ga jedemo.😀

  5. stevo Says:

    Eh, lako je spremiti klopu ako ima od čega! Ajde probajte već jednom da me izvedete u otmeni restoran… ako imate para:mrgreen: he, he!

  6. Charolija Says:

    Stevo čim budem imala pare za otmen restoran, računaj da si pozvan na ručak.😉

  7. stevo Says:

    Hvala, Čarobna! Računam da će biti restoranče u Londonu, he, he😀

  8. Charolija Says:

    Stevo u najgorem slučaju London.😀

  9. Dudaelixir Says:

    Pravo da ti kažem, kada sam bila mladja i deca manja, više sam koristila “instant” hranu zbog nemanja vremena za kuvanje: posao, škola, obdanište, razne aktivnosti i sl. Medjutim, kako sam matorila, tako sam prelazila na sve prirodno. Naravno, koristim “bag” začin od tih dodataka i mislim da ga je sam bog poslao! Kada vidim one Amere kako prckaju i seckaju svo ono povrće, u svako jelo, smuči mi se i pomislim kako smo mi srećni sa ovim začinom!🙂

    Pire zaista volim od pravog krompira i taj mi je nekako najlepši (kada imam, dodam milerama i žumance, obavezno, mljac, mljac).
    No, svako ima pravo na svoj izbor! Hvala ti na receptu, zgodan je, za na brzaka!😉

  10. malabreskva Says:

    Čarolijo drago mi je da si se pridružila blogovskim kuvaricama🙂
    Mi koji volimo da jedemo, volimo i da kuvamo🙂
    Čitala sam Moje Grne, sve pohvale za taj blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: