Muško ženski odnosi?

srceZbunjena sam. Muško, ženski odnosi? Ovih dana devojke se raspisale o tome. Zelena, Mahlat, Šaputava, Ivana, verovatno ima još tekstova na ovu temu, a ja nigde ništa smisleno ne umem da kažem sem da sam izgleda imala više sreće nego pameti.

Još od onog komandovanja, kada smo se igrali rata, pa sve nekako do danas, nisam nikada imala problema sa muškarcima. Umela sam da se zaljubim ko kreten, ali taj neko bi isto bio zaljubljen u mene ko kreten, tako da smo uvek bili 1-1.

Možda glupo zvuči, ali istina je, pa ću reći, mene nikada nijedan muškarac nije ostavio. Uvek sam ja ostavljala njih ili kada bih htela da raskinem tu vezu, prosto ga nateram da poželi da ode, tako da niko ne ostane da pati. On ode, ja ostanem čiste savesti. Zbog takvog mog odnosa prema njima, uvek smo ostajali u dobrim odnosima.

Mene to niko nije naučio, niti mi je ikada iko pričao i davao takve savete, niti sam ja to namerno i smisleno radila, mada tako zvuči. Rodila sam se takva.

Patnja. Jesam li patila? Naravno da jesam i to mnogo puta, ali ta moja patnja mi je nekako bila prijatna i slatka. Najlepše tekstove u životu sam napisala u takvim stanjima.  S tim što je mene ta patnja držala toliko dugo, taman da napišem pričicu, dve, da malo patetišem o životu, da se isplačem i idemo dalje.

Svaki put sam volela kao da mi je to poslednji put u životu. Predavala sam se cela, sve davala, ali i sve uzimala. Uživala u ljubavi. Takva sam bila sa dvadeset godina i danas sam takva sa 35.

Još jedna stvar je zanimljiva. Nikada se nisam zaljubila u nekog, a da mi ta ljubav nije bila uzvraćena. Verovatno sam nekako umela da izaberem. Nisam se zanosila, kao neke moje drugarice, pa se zaljube u nekog sa kim nemaju nijednu dodirnu tačku u životu, pa pate do iznemoglosti, što taj neko neće da bude sa njima. To mi je bilo glupo i uzaludno trošenje vremena i energije.

Nisam igrala igre tipa, udaranja čežnje i slične manipulatorske diskusije. Već jednostavno volim i budem voljena. Prosto.

Mene je uvek sve interesovalo. Tako da mi nije bio problem da sa tim mojim muškarcima idem ruku pod ruku u sve avanture i da uživam u novim iskustvima. Recimo uz jednog sam strasno zavolela ribolov, uz drugog sam jedva čekala da se igra neka velika utakmica, pa da kao ludak urlam na stadionu, igrala preferans u pare, pila po kafanama, razbijala, igrala, vozila motore, uživala u pozorišnim predstavama, kampovala, pušila travu, kuvala, roštiljala, satima igrala igrice, vodila ljubav na najluđim mogućim mestima, bila majstor u električarskom servisu i još svašta nešto…maksimalno uživala u tome, volela i bila voljena.

Divno se osećam kada se svega toga setim i kada se setim svakog od njih. Bili smo prvo prijatelji, pa onda muško i žensko, tj. ljubavni par. Oni su sa mnom radili sve one stvari koje ja volim da radim, a ja sa njima ono što oni vole. Niko ništa nije morao da trpi.

Naravno da i muškarci plaču. Sa svakim od njih sam otplakala njihove koje kakve životne traume, probleme, situacije. Ne mogu da se setim nijednog da se u suzama nismo rastali. Plače on, plačem ja što on plače. Isplačemo se, izgrlimo, izljubimo i ” ‘ajde, pa vidimo se”.

Uglavnom smo se rastajali, jer su hteli da me žene. Jedan od razloga za raskidanje veza je ponekad bio što bi mi dosadilo, znate ono kada sve pređe u naviku. Sledeći razlog za raskidanje, jer se pojavio neko zanimljiviji u mom životu, a ovaj bi da me ženi.

Jedan me je fizički prevario. Kaže bio sam pijan, namestila se situacija, izvini, neću nikada više, pa ja ću zauvek samo tebe de volim, vidiš da sam ti priznao…bla, bla, bla…Ok važi. Ti sada ideš na onu stranu, ja na suprotnu. Nisam ti više dovoljno dobra, ne voliš me kao pre, ćao bato.  Onda plače on, kleči, ljubi mi noge, plačem ja, kažem tako je suđeno. Nema više.

Najčudniji raskid je sa jednim važnim čovekom u mom životu, koji je zaključio da mu za život sa mnom, trebaju veća muda od mojih. Tako je rekao na kraju “Želim ti da nađeš nekog ko ima veća muda od tebe.” Tog čoveka sam ja mogla da pratim u životu, ali nije mogao on mene.

I ništa. Nema tu velike filozofije. Isto smo mi. Samo što muškarci imaju kurčić, a mi pičkulinu. Vole oni, volimo mi, pate oni, patimo mi, plaču oni, plačemo mi. Svi smo mi samo ljudi.

I tako ide život. Sve dok jednog dana ne nađoh nekog sa većim mudima od svojih. Koga mogu, želim i volim da pratim. Ko mene voli, želi i može da prati. Ko me trpi i kad sam totalno luda. Ko ume da me pusti da izdivljam zbog nečega, pa da se posle zajedno smejemo. Ko me poštuje, koga poštujem. Neko sa kim mi nije nikada dosadno.  Ko ume da bude i jeste pravi tata.

E sad niko ne može da nam garantuje da će tako i ostati, ali i ako ne ostane, pa šta? Sve je to samo život i ništa više.

Advertisements

58 Responses to “Muško ženski odnosi?”

 1. Aurora Borealis Says:

  Muskarci bez muda brzo dosade. Manipulises s njima kako hoces, i onda hoces novu igracku. Prosto. Decje pravilo. Kad dosadi – daj novo. 😉

  Ne treba da me kuje u zvezde, ne treba da kleci preda mnom, nek me svim srcem voli ovakvu kakva sam – i niko srecniji od mene! 🙂

 2. Tweets that mention Charolija » Muško ženski odnosi? -- Topsy.com Says:

  […] This post was mentioned on Twitter by Ivana Momčilović and jovica. jovica said: RT great! 🙂 @Charolija: novi blog post "Muško ženski odnosi?" http://bit.ly/1YPmt […]

 3. Charolija Says:

  Tako je Aurora. Važno je da se volimo i da nam je zabavno. Prave ljubavi ima samo tamo gde se nijedno od partnera ne trudi da uradi nemoguće, da promeni ono drugo. 🙂

 4. zelenavrata Says:

  Sto jes`, jes` sjeba nas sps 😆 😦 😀

 5. Ivana Says:

  Ti kad ga sad ovako kažeš i izgleda prosto. I jeste prosto. Kad nema pizdi o kojima sam govorila, što muških, što ženskih 🙂

 6. Mahlat Says:

  E sad niko ne može da nam garantuje da će tako i ostati, ali i ako ne ostane, pa šta? Sve je to samo život i ništa više.

  Bas tako!

 7. Charolija Says:

  Zelena jes’ vala baš. 😀

 8. Charolija Says:

  Ivana pizdi ima svuda i uvek ih je bilo, samo nekako ih treba izbeći. 😉

  Znaš kako mislim, kada vidiš da te neko zajebava, znači da te nije dostojan, ako te nije dostojan, koji će ti krasni, ideš dalje. Nemaš nijedan jedini razlog da se zadržavaš u takvoj vezi, da patiš još manje.

  Za čim da patiš, zbog čega da se cimaš. Ti se njemu otvoriš, voliš ga, kažeš to, on posle toga recimo počne da se udaljava, da glumi neko ludilo i besnilo, ma ko ga bre jebe. Kao da nećeš sledećeg voleti još više.

  Zaista jeste prosto. 🙂

 9. Charolija Says:

  Ivana još nešto, svaki koji pokuša da te promeni, na način na koji njemu odgovara i za koji on smatra da je dobar. Beži odmah.

  Ako hoće, ma glup neki primer da ti navedem, da se ne smeješ glasno, jer privlačiš pažnju ljudi sa drugih stolova, lupam, ili da prestaneš sa nekim da se družiš, zbog toga i toga, ili jebem li ga šta…razumeš me valjda. Tu ljubavi nema, šta bi recimo, taj isti sutra tražio od tebe kada bi se udala za njega? Da ne trepćeš?

  Ako te voli zaista, onda te voli baš takvu kakva jesi, njemu savršena. 😉

 10. Charolija Says:

  Mahlat, upravo tako. Kao što sam i za svakog predhodnog mislila da je ljubav mog života i da nikada više tako neću voleti. Može tako da bude i u ovom slučaju. Razumemo se. 😉

 11. shaputalica Says:

  Skroz sestro! 😉

 12. Cyber Bosanka Says:

  Jednostavno, a opet svi mi to tako rado i cesto komplikujemo. Sve si bas super opisala :))

 13. Charolija Says:

  Drago mi je Šaputava. 😉

 14. Charolija Says:

  Bosančice nisam volela da komplikujem, tako da sam izbegla gomilu sranja. 🙂

 15. Charolija Says:

  Ne mogu da vam objasnim koliko mi je drago što smo se razumele. Mislila sam da sa mnom nešto nije u redu, kad ništa ne umem da kažem na temu koju smo nekako spontano zadale. 😀

 16. Jebeno Pametan Says:

  Sve stoji što si napisala, ali jedan dio mi je posebno zapeo za oko -> ‘prosto ga nateram da poželi da ode,’ – ne znam jesam li dobro shvatio, ali ako jesam onda mogu reći da mi se ne sviđa.
  Poštujem cure i žene kojima veza dosadi ili jednostavno hoće ići dalje pa to jasno kažu, ali ne poštujem one koje će se nekoliko mjeseci (ili tjedana, nebitno) ponašati prema partneru kao prema smeću da bi on shvatio kako tu više nema što raditi.
  Prije prijateljstva, ljubavnog, seksualnog i emotivnog odnosa najprije trebamo biti ljudi.

 17. Dudaelixir Says:

  Ma ne mogu da garantujem ni kako se zovem dok ne pogledam u ličnu kartu, a ne da garantujem da li ću ostati sama ili sa nekim! Važno je da je čovek srećan i zadovoljan! To je zivot, sve ostalo je sranje! Vas dvoje ste divan par sa još divnijom decom i daće bog da ostanete doveka, zajedno! 🙂

 18. Deda Says:

  Nemam sta da dodam, sta da oduzmem kad si ovoako sve lepo napisala.
  Place on, placem ja, plece ona, placem ja, ma svi placemo i idemo dalje u nove ljubavi i uzivancije…
  Nikad covek ne moze da zna sta ga ceka sutra, ali niko od nas nije curan ili curka zbog ovoga ili onaga.
  I ne treba samo plakati, dodje vreme kad kisa prestane, kad sunce grane… I ko ce me sutra ako samo placem?? Glava gore…
  I ovo pisem jer sam kod Zelene pisao na ovu temu pa me jos drzi, a ti si mi zapsuila usta ovim tekstom jer razmilsjam na isti nacin…

 19. Charolija Says:

  Jebeno pametni…zašto si prevideo ostatak te rečenice? “…tako da niko ne ostane da pati. On ode, ja ostanem čiste savesti. Zbog takvog mog odnosa prema njima, uvek smo ostajali u dobrim odnosima.”

  Stvar je ne ispasti skotina. Ja sam volela svoje muškarce i nikoga nisam povredila.

  Upotrebim se da bih ga sačuvala od patnje.

 20. Charolija Says:

  Dudo trudićemo se da ostanemo zajedno, dok se budemo voleli, dok nam bude zanimljivo, dok nam bude lepo… Nadam se da će to biti zauvek, a ako ne bude. Jebem li ga onda, tako je suđeno.

 21. Charolija Says:

  Pročitala sam Deda šta si rekao kod Zelene i slažem se sa svim što si rekao. Ljubav uvek pobeđuje. 😀

 22. stevo Says:

  Čarli, ti si jedna srećna žena!

 23. Jebeno Pametan Says:

  Charli, pročitao sam sve do kraja. Ipak, nastavak te rečenice mi nije imao smisla.
  Evo pročitao sam opet i shvatio rečenicu na drugačiji način. Nadam se da sam ovaj put shvatio onako kako si stvarno i napisala. Možda tekst djeluje ozbiljnije ovako napisan nego da si ga rekla verbalno, ne znam.

 24. Charolija Says:

  Stevo da znaš da jesam. 😀

 25. Charolija Says:

  Pametni druže, često ja umem da kažem nešto što nema smisla, ali tako je. 😀

 26. Afroditta Says:

  Ma kako ne biti sretan zbog tebe ! 🙂

 27. stevo Says:

  Da znaš Čarlić, baš mi je drago!

 28. Charolija Says:

  Afroditta ti si jedna divna žena koja ume da me takne na neki poseban način. Ljubi te Ivana. 🙂

 29. Charolija Says:

  Znam Stevo da ti pričaš ono što misliš. Hvala ti. 🙂

 30. Dubravka Says:

 31. SanjaKokica Says:

  🙂 ja nekako te muško – ženske nazovi odnose ne gledam tako, ima muda, nema muda…veća, manja…jednostavno, volim onog uz koga mi je prijatno da provedem ceo dan i da mi ne bude dosadno, onog sa kime mogu da porazgovaram, ko mene prihvata takvu kakva jesam, bez da insistira da se nešto menjam. (sitne korekcije, ok…to može 😉 ), ko mi je podrška…ko mi je osmeh na licu…ko mi je suza kada ga nema…za mene su to..muško – ženski odnosi 🙂

 32. mackomali Says:

  I ja se slažem sa Stevom da si izuzetno srećna. Možda ti pomalo i zavidim. Pogotovo zato što nikad nisi bila ostavljena 🙂 Ume to da te prati, pogotovo kad si klinka. Ali dobro, sve je to za ljude!

  Ja nekako kontam da je sve stvar poštovanja, dogovora i kompromisa. Tako je barem kod mene, i za sada mi ide 😉

 33. Suske Says:

  Kako beše ono “nisam s’tobom zbog onog što si ti, već zbog onog što sam ja, kad sam s’tobom” 😉

  Sve ostalo je nevažno.
  I sve dok mi prija da budem sa nekim, tu sam, onog momenta kad se to promeni, iz bilo kog razloga, više me nema.
  I nema problema.
  Problemi postoje jedino kod ljudi koji ne znaju zapravo ni ko su ni šta od života očekuju, niti su spremni da učine sve da bi bili zadovoljni.

  Budi ti, uvek, i ceo svet je tvoj!

 34. malabreskva Says:

  Imala si sreće. Nisi se nikad nesrećno zaljubila? Ne znam kako je to moguće…

 35. Reminder Says:

  Lako je kad se nađu dve osobe koje su stvorene jedna za drugu. Mnogi nemaju tu sreću. Ti si imala tu sreću. Ja sam imao tu sreću, tako da sam sad gotovo i zaboravio svo to podjebavanje, vucaranje, zavlačenje, laganje, prenemaganje, raskidanje, kidanje, suze, plač, pomirenja, svađe, psovke… koje sam preživeo u tom traganju
  Da nisam upoznao današnju suprugu mislim da bih još uvek bio momak ili bi se zamonašio. A obzirom da se nisam zamonašio, sad mi klinci već udaraju kokavce i već su počeli da me zovu Ćale 😉

 36. dollybel Says:

  Sve je samo život i ništa više.
  Uvijek bih odlazila samo kada bi pokušavali da me promijene. Da mi nametnu pravila. Gušila sam se i baš kao i ti nametala situaciju da ode, da odem.
  Kao i svi odnosi i muško-ženski (ljubavni) moraju se njegovati. Niko nije ničija svojina… dok valja- valja.

 37. Gil-galad Says:

  Ti si ovo, bre, previshe pojednostavila! :mrgreen: Shto je dobro, a i nije…

  Da ne pametujem previshe, ali po mom mishljenju ova tema nikako ne moze da se generalizuje! Jer, zene i mushkarci potpuno razlichito razmishljaju. So it goes!

  Zato mislim da je najbolje da se svako drzi tog i tog, konkretnog sluchaja. Nije u mom zivotu bilo preterano mnogo devojaka, no polako – josh sam mlad da “umrem” (chitaj: ozenim se:mrgreen:), ali ih je bilo i vishe nego dovoljno da mogu da kazem da se nikada nishta isto nije desilo/ponovilo. Svako od nas je, mushko ili zensko, posebna pricha, koja sa bilo kojom osobom suprotnog pola chini neku novu prichu, a svaka takva pricha je pricha za sebe…

  😉

  Sad – to sam samo ja i moje mishljenje… Ono sa chim se slazem, jeste to da je (generalno) najbolja stvar ne razvlachiti se! Ide-ide, ne ide-ne ide… Shto bi rek’o moj drugar: “‘oce-nece, ima koja hoce!” 😀 😀 😀 I to da se prevara ne oprashta! (I ne chini, naravno.)

  Rekoh – dobro je ovo tvoje razmishljanje, a i nije… Evo izneh gore zashto mislim da nije, a jeste jer se ti verovatno ne zamlacujesh uopshte nepotrebnim stvarima i tako najracionalnije koristish svoje vreme. 😉

 38. Ivan Says:

  Mozda ce zvucati sovinisticki, ali kad musko prevari onda je moguce da se nastavi emotivna veza sa “pravom” devojkom/zenom, ali kad zena prevari onda se zaljubi i emotivno postane nestabilna. 🙂

 39. Borsky Says:

  Uoči svega što planirate, a posle svega što vas je pratilo samo ću poželeti da i za 5 i 10 godina pročitam sličan tekst na tvom ili Ivanovom blogu. Možda bih ipak samo hteo da ne bude baš ovako- nego da tekst napiše Ivan na svom blogu. 🙂

  Nekako sa pojmom sreće i zadovoljstva nisam bio preobilno darivan u svom životu ali čovek se uči dok je živ i nikad nije kasno. Bilo mi je važno sve ono što nije važno- dok sam bitne stvari propuštao da tretiram na pravi način. Opterećivao sma se glupostima glorifikujući ljude i pojave koji ne zaslužuju apsolutno ništa od toga.

  Sad sam srećan i kao čovek koji je srećan što je uopšte posle svega živ, meni je lako ugoditi. Mislim da je to negde i vaša talasna dužina i da umete da razdvojite bitno od nebitnog, zadovoljstvo od smaranja a to je pravi ključ prolaska kroz svakodnevne napore i uzbuđenja.

 40. Charolija Says:

  Kokice ne bih ni ja gledala na “muda” da nije gledao on. Sa tim čovekom iz velike ljubavi je rođena moja prva ćerka, ali posle dve i po godine je shvatio da ja mnogo više hoću i mogu i tražim od života.

 41. Charolija Says:

  Mackomali apsolutno je sve u poštovanju, dogovoru, ljubavi. Ako toga nema onda nema ni veze.

 42. Charolija Says:

  Suske verovatno je to glavni problem kod tih nesrećnih ljubavi. Ako čovek ne zna ko je i šta je, onda ne zna ni šta da traži, ni šta mu treba, već prihvata ono što ima, pa ma koliko da mu je loše. Misli da za bolje nije i da bolje i ne postoji.

 43. Charolija Says:

  Breskvice, nisam se nesrećno zaljubljivala verovatno iz razloga koji sam navela u predhodnom komentaru. Vrlo rano sam sazrela i otkrila šta meni to treba u ljubavi. Ako to što mi treba i što želim ta neka osoba nema, jednostavno nije za mene, pa ne znam ko da je i kako da izgleda ili već šta, mene ne zanima.

 44. Charolija Says:

  Reminder lako je kad se nađu, ali dok se nađu ihaha… 😉

 45. Charolija Says:

  Dolly baš tako. Razumemo se. 😉

 46. Charolija Says:

  Gile naravno da tema ne može da se generalizuje i da ovako kao što je sa mnom nije sa svima i ne treba da bude, jer svi smo različiti. Samo me je nateralo na razmišljanje ovo što sam čitala na drugim blogovima i iznosim neko svoje iskustvo.

  Divno je što je priča sa svakom novom osobom potpuno drugačija, inače nikada ne bih postala ribolovac ili šta već. 😀

  Ali u svakoj novoj vezi je on on, a ja ja. On dolazi u moj život takav kakav je, tako i ja u njegov. Pitanje je samo koliko će se sve što je neophodno za pravu ljubav poklopiti.

 47. Charolija Says:

  Ivane po meni u tome što si rekao nema ničeg šovinističkog. Tako misliš i to je sasvim u redu. To je baš ono što sve vreme i pričam. Svako nađe ono što mu treba.

 48. Charolija Says:

  Borsky nema šanse da ga nateram da piše. 🙂 Možda će se raspisati, a možda i neće, jebem li ga. 😉

  Naravno da nikada nije kasno za prave i vredne stvari u životu, a naročito kada je ljubav u pitanju.

  To što kažeš je upravo jedna od najvažnijih stvari, razdvojiti bitno od nebitnog. Ostalo je uživanje. 🙂

 49. SanjaKokica Says:

  Charolija, naravno da ne treba niko da se zakopa zarad nekoga ko ne ume više da nas prati 🙂 Život je samo jedan i treba ga živeti onako kako nama odgovara, a ne kako neko očekuje od nas.

 50. Borsky Says:

  Razumemo se – naravno. Kad ne umeš da razaznaš šta je bitno a šta ne, gde si i gde ti je mesto počinješ da shvataš ljude koji guraju dlaje i napreduju iz trenutka u trenutak nezadrživo i samouvereno, dok si nebitnim sitnicama i gluppostima zagovarao/la i varao/la sebe.

  Sa druge strane razumevanje poštovanje i medjusobna harmonija se ne mora pokazati rečima, poklonima ili svakodnevnom pažnjom. Naučite da se volite i poštujete – pogledom ili ćutanjem u mraku i bićete veoma blizu uživanja u zajedničkom životu.

 51. Charolija Says:

  Naravno Kokice. Sve ostalo je muka.

 52. Charolija Says:

  Borsky pogubi se čovek u svakodnevnici. Kad nas uhvati kolotečina nije ni lako ne baviti se nevažnim stvarima, ali ako čovek zna šta mu je važno, onda je lako.

 53. Plava Baklava Says:

  Lepo je ako neko tako moze da funkcionise. Zvuci malo crno-belo, a ja stalno nalecem na citave spektrume boja izmedju. Samo ipak mislim da je iluzija ono d aniko ne bude povredjen. Ako ga nateras da ode – bude on u tom procesu “naterivanja”. Ako does ti – bude on tvojim dolaskom. Naravno, neminovno je da jedna strana otpati rastanak, ali je ajko retko da istovremeno emocije ugasnu i da se razlaz prosto prirodno desi.

  Zelim vam svako drobro ovog sveta i da vam ljubav ipak vecno traje. Mene u svemu tome jos malo muce deca. Trajanje ljubavi je manje vazno dok dece nema, ali bi joj trebalo nekako produziti rok kad dodju ti novi ljudi 🙂

  Sto se tice prduzetka veze posle prevara, Ivane, tvoja teorija je cist alibizam. A prevara je prevara i znak nekog problema, nedostatka postovanja, emocija, zrelosti …… Neko s tim moze dalje da zivi, neko ne.

 54. Charolija Says:

  Baklavice istina je da je napisano crno-belo, ali i nijanse sive su naravno prisutne. 😉 Ako već neko mora da pati, onda bolje da to ne budem ja. 😀

  Hvala na lepim željama i ja se nadam da će ova naša ljubav večno trajati. Što se tiče dece, mislim da u nekim vezama deca više pate kada roditelji žive u braku koji ne funkcioniše kako treba, nego kada se roditelji razvedu. Mada je sve to relativno. Deca vole oba roditelja, pa ma kakvi da su i uvek ostanu povređena ili pate za jednim.

 55. Predstavlja li vaš blog vas ili ono što želite biti - Borsky ONLINE Says:

  […] preko moje prve i druge stanice gde svakog jutra sa promenjivim uspehom izigravam urednika  zatim Čarobne i Mahlat kod kojih obavezno prošetam dnevnim boravkom ( na prstima naravno) nabasam na link gde […]

 56. Just Jelena Says:

  Stvarno Ste imali sreće u ljubavi. Prosto da Vam čovek zavidi. 🙂 Što se tiče prevare nikako je ne odobravam. Ni na koji način. Do sada mi se nije desila i nadam se da neće, ali to već ne zavisi od mene. Pozdrav od Jelene.

 57. IvanB. Says:

  izgleda kad stigne jesen odmah pocnu teme o musko-zenskim odnosima.
  Interesantno je da niko o tome ne pise leti. Sa promenom vremena menjaju se i odnosi hehehhe 😉

 58. Ivan Muljevski Says:

  Boze, i ja imam temu koja se slicno zove.”Foliranje. Musko zenski odnosi”.

  Slicno razmisljamo..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: