RTS krade – ništa novo, ali evo ga i dokaz

Naš drugar bloger Aleksandar Urošević je besramno pokraden. Nisu pihtije u pitanju,  😀  već je njegov nov biometrijski pasoš  osvanuo na sajtu RTS, bez njegove dozvole i ako je na njegovom blogu jasno dato do znanja da je sav sadržaj:

“Објављен под CC BY-NC-SA 3 лиценцом. Нека права су задржана”

Lepo kulturno čovek im se obrati  i   zamoli ih da isprave “grešku”, a oni se naprave pametni, pa sliku potpišu “извор Creative Commons”. Taj koji je to uradio je mnogo glup ili mnogo bezobrazan. E sada, ako je mnogo glup onda ne treba da radi na mestu na kom radi, a ako je bezobrazan, onda je prevršio svaku meru. U svakom slučaju na Aleksandrovom mestu ja bih lepo presavila tabak i tužila ih, što se nadam da će i on da uradi.

Slika ko slika, možete reći,  ali pomislite da neko tako uradi sa nekom vašom fotografijom, na kojoj je recimo vaše dete ili vi. Ma neka je u pitanju kesica smokija koju sam slikala, nije bitno. Bez pitanja i bez jasnog obeležja odakle je fotografija preuzeta, stvarno nema smisla. Ipak je u pitanju javni servis. Bezobrazluk sa njihove strane i očigledna krađa.

Slika koju ovde objavljujem, nije ta, ali je samo primer lopovima kako da ne budu lopovi.

passport_cover

Izvor: Aleksandar Urošević – www.blog.urosevic.net

Zar je ovo navođenje izvora toliko teško i komplikovano. Možda bi svi oni sa RTS trebali da završe i neki kurs o računarima, a i kurs o lepom ponašanju.

Advertisements

Tags: , , ,

11 Responses to “RTS krade – ništa novo, ali evo ga i dokaz”

 1. RTS frka, let the buzz go on « Maladict’s blog Says:

  […] Urketov tekst možete pročitati ovde, a svoj pogled na datu temu su izneli i Peđa, Walker, Charolija i Novii […]

 2. Ivana Says:

  Ja mislim da su samo glupi. I ništa više!
  Glupi i bezobrazni!

 3. Charolija Says:

  Ivana upravo i ja to kazem…ili mnogo glupi ili mnogo bezobrazni, ispalo je da su i jedno i drugo.

 4. stevo Says:

  U zemlji gde je neki idiot dao ideju da se oporezuju plate od 12000 nagore a to se i saopšti javnosti, bilo bi čudo da Velika televizija nema ovakav jedan biser.

 5. Charolija Says:

  Stevo u ovoj zemlji je apsolutno sve moguće. Nije samo moguće da se dešavaju neke normalne stvari, a sve gluposti koje čoveku padnu na pamet, ovde su se već desile.

 6. Dubravka Says:

  na rts nažalost poslednjih decenija radi stoka. em neobrazovana em bezobrazna, što je i inače neodvojivo. ignoramus je uvek u strepnji i zato udara pre nego ga neko dira, prosto jer – ništa ne zna pa živi u strahu.

  radila sam mnogo za njih i kao klinka i do pre koju godinu, uvek je bio problem sa autorstvom i sa naplatom kinte.

  treba da ih tužimo svaki put. al isto tako treba imati stpljenja i para za dugogodišnju građansku parnicu… unde circumstances… ko ima?

 7. Duda Says:

  Sta zna dete “sta sme a sta ne sme da se objavi”? Glupanderi i bezobrazni, sta drugo reci! I treba da im zavrne m…!

 8. Charolija Says:

  Dubravka verovatno da jedan običan čovek ne može da im “dođe glave”, pa se tako stalno provlače sa svojim mutnim radnjama i manipulacijama. Na žalost je tako.

 9. Charolija Says:

  Treba ih Dudo srediti nekako, ali mislim da su isuviše jaki za nas obične smrtnike. To je čitava organizacija lopova.

 10. Aleksandar Says:

  Čarolijo draga, rekoh li ti ja „hvala za buzz“?! Nakon što budem obavio razgovor sa advokatom, i kontaktirao druge ljude koje su takođe pokrali (fotografije, bez naznake izvora i autorstva), a radi razmene iskustava po tom pitanju, videću ima li uopšte izgleda pisanje tužbe.

  Strpljanja i živaca ibh našao, ali novca za tako nešto… teško. U svakom slučaju, što Deda kaže, reč na Internetu ne mogu da cenzurišu i kupe njeno gašenje.

  Previše su jaki za nas obične. Neki način ćemo naći? 🙂

 11. Charolija Says:

  Aleksandre nemaš se na čemu zahvaljivati, ja to od srca. Nažalost svi smo svesni da smo “mali” i da nemamo para da se teramo sa njima, ali niko ne može da nam zabrani da pišemo o tome i pisaćemo i govorićemo istinu. Žao mi je sada što više ne pišem za novine, pa da objavim priču, da bude i štampana. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: